Ordspel på nätet

Är du en person som gillar att tävla i ordspel så kommer du bli glad när du hör om det här spelet; Ruzzle. Det fungerar som ett spelbräde med olika bokstäver på. För att ta poäng måste man dra fingret mellan de olika bokstäverna och skapa ord. Man måste göra allt i ett svep och får inte lyfta fingret. Spelmakaren bakom den här succén är ingen mindre än Mag Interactive, som nu ska gå till börsen. För ett otroligt belopp på flera miljoner räknar ägarna med att sälja andelar i sitt företag. Vanligtvis brukar det inte vara så många ägare som i Mag Interactive, de är nämligen 6 grundare. Ofta säger man ”ju fler kockar, desto sämre soppa”, men det ordspråket gäller inte i den här framgångssagan. Om man är intresserad av att investera i spelbolag eller i en specifik spelutvecklare så kan det här vara chansen att göra en riktigt bra affär.

Riskkapital till spelbolag

Att företag och investerare tjänar miljoner vid börslanseringen är ingen nyhet, men att spelbolag går in på börsen är lite mer ovanligt. Det är en riskfylld bransch med tanke på att många lagar som regleras av staten kan påverka själva verksamheten. De flesta spelbolag är registrerade antingen i Storbritannien eller på Malta på grund av att det är mer förmånligt för spelare att spela där. Man behöver nämligen inte betala skatt i Sverige om man spelar på dessa, men det är inte så enkelt som det kanske låter. Svenska staten vill ha in pengar för onlinespel, men det är svårt att hålla koll på branschen till 100 %. Och när det kommer till spelare är det självklart många som tycker att det är roligare att plocka ut mer i vinst än att ge tillbaka mellan 30-40 % till staten av vinstpengarna. Om man inte drar in stora summor så spelar det inte någon roll om man skattar eller inte, det vill säga om man åtminstone redovisar det. Men det finns även de som livnär sig på att spela online och då blir det mer problematiskt.

Marknadsföring i nya kanaler

Att se till att nya spelare hittar till en spelsida är lite knepigt. Oftast går spelare på rekommendationer från kompisar och då handlar det ju mest om att se till att man har nöjda kunder. Men det finns förstås många innovativa kanaler som spelbolag använder sig av i marknadsföringssyfte. Ett alternativ som nystartade spelsidor kan tänkas använda sig av är att skapa utskick av nyhetsbrev som sedan regelbundet skickas ut till olika mail-listor. Sådana listor går att köpa online, även med möjlighet att välja ut en specifik målgrupp. Ett av de första stegen är naturligtvis att identifiera vilken typ av spelare som kommer att vilja spela på den aktuella sidan. Ruzzle-spelare kan till exempel vara sociala personer som gillar att bli utmanade intellektuellt. Det finns till exempel flera olika former av ordspel online och en del av dessa kan man spela utan att skapa ett spelkonto och utan att satsa några pengar. Det gäller därför också att skapa en unik profil och ge potentiella användare incitament att testa något nytt.

Reply

mts_wordx