En titt på onlinespelet the Division

The Division är ett actionfyllt spel för flera spelare samtidigt från det stora spelföretaget Ubisoft, ett företag med rötter i Frankrike och Kanada.

Just The Division är dock utvecklat i Sverige av Massive Entertainment, ett svenskt spelföretag. Massive Entertainment har på senare år bytt namn till Ubisoft Massive och blivit en del av Ubisofts massiva, världsomspännande imperium av utvecklingsstudior som gör spel. Massive har sedan länge lokaler i Malmö men är nu även på väg att etablera sig i Stockholm.

Massive har förutom The Division även gjort en spelmotor av starkt och stabilt snitt som kallas för Snowdrop. Med spelmotorn Snowdrop som är skräddarsydd för actionspel i stil med the Division har man sedan utvecklat spelet the Division rån grunden.

The Division utspelar sig i New York och dess olika förområden som till exempel Brooklyn. Det är en otroligt detaljerad spelvärld som spelaren erbjuds att kasta sig in i – men samtidigt väldigt folktom och övergiven. Det beror på handlingen. I the Division spelar man några veckor efter att en stor epidemi har slagit ut mycket av New York och hela samhället, och laglöshet har börjat råda. Ett krisscenario som, enligt Ubisoft Massive man kanske inte har så stor chans mot. Men som man faktiskt övar för och tar med i beräkningarna när man övar inom myndigheter som har ansvar för beredskap och samhällsskydd vid kriser och nödsituationer.

The Division är dock inte ett spel där man leker anarkist, utan målet med att ingå i den hemliga divisionen som består av dig och ett par andra spelare är istället att återställa ordningen. Och det gör man tydligen bäst genom väldigt mycket vapenvåld.

Det är ett otroligt detaljerat onlinespel och grafiken imponerar verkligen. Eftersom samhällets grundläggande funktioner börjar svikta så kan man till exempel få syn på högar av sopor utmed de tegelstenshus och bredvid de snödrivor som täcker trottoarerna i Brooklyn och på centrala Manhattan. Spelet utspelar sig några veckor före juletid.

Ett övergivet stadshus får fungera som improviserad ledningscentral och där finns även ett slags akutsjukhus i början av spelet. Här kan man även köpa sig till olika saker genom den improviserade byteshandeln som uppstått när pengasystemet börjat braka samman och ingen riktigt längre vet hur man bör värdera eller förhålla sig till en dollar. Om man däremot lämnar spelets värld för ett ögonblick och tittar över sin egen ekonomi så är https://www.capcito.com ett gott ställe att böja på. Att samla på sig saker av värde ute på uppdragen för att sedan byta till sig bättre vapen, utrustning och medicinska förnödenheter kan man göra i detta märkliga ”efter-katastrofen-semiköpcentrum”.

The Division (en uppföljare är under utveckling:https://www.gamespot.com/tom-clancys-the-division-2/] är kanske inte det största spelet i en öppen spelvärld som har gjorts, men miljöerna imponerar med en hög detaljnivå vilket gör att inlevelsen i sin tur blir väldigt hög. Allt från caféer och centralt belägna idrottsarenor till små lekplatser och balkonger på skyskrapor känns verklighetstrogna och många lokaler kan man även gå in i vilket inte alltid hör till vanligheterna i spel med en stor och öppen spelvärld.

Reply

mts_wordx