Onlinespel – bra för elevers skolresultat

Allt fler barn och ungdomar blir involverade i datorns värld. Här upptäcker allt fler tjusningen med onlinespel. Många kan sitta i flera timmar i sträck och spela dessa spel eftersom handlingen ofta inte tar slut utan fortsätter i takt med att spelen hela tiden uppdateras. Många menar att det är negativt att spendera så mycket tid framför datorn, och att det vore bättre att barnen gick ut och lekte eller läste en bok. Men det kan faktiskt vara bra att sitta vid datorn och spela spel.

Mycket social umgänge

Många onlinespel innehåller chattar och liknande där det krävs att spelaren är aktiv och kan konversera med bra språk. Detta gör att barnens och ungdomarnas sociala färdigheter ökar. I onlinespelen är ofta dessa chattar övervakade direkt av moderatorer och detta innebär att språket i de flesta fall hålls på en bra nivå och inte innehåller extrema ord. Facebook är inte bra eftersom det mesta på denna site sker helt oövervakat och utan inblandning. Här kan barn och ungdomar lätt utsättas för till exempel mobbning. Genom onlinespelen är det också större chans att barn och ungdomar utvecklar sin engelska och sitt ordförråd på både svenska och engelska eftersom de flesta onlinespel är på engelska, men ibland med möjlighet till svensk chatt.

Onlinespel kan bli dyrt

Det finns många fördelar med att spela onlinespel, främst genom att de sociala och språkliga färdigheterna utvecklas. Att spela onlinespel kan dock i vissa fall även bli dyrt. I många onlinespel kan man köpa extra saker till sin karaktär, extra pengar eller möbler till olika saker. Dessa kostar ofta riktiga pengar och är väldigt enkla att köpa. Oftast måste man kryssa i en ruta att man fått föräldrarnas tillåtelse för att kunna köpa dessa saker, men för det mesta sker ingen extra kontroll av detta. Om man råkar ut för något sådant kan man behöva betala stora räkningar snabbt. Då kan man ansöka om snabblån enkelt på snabbfinans.se om man inte klarar att betala hela beloppet på en gång.

Reply

mts_wordx