Vilka får skapa spelsidor?

Gillar du att spela eller att skapa spel själv? Om du funderar på att starta upp en spelsida för att dela med dig av dina favoritspel eller de spel du har programmerat själv är det vissa saker du måste tänka på. I Sverige är det inte tillåtet att ha en sida med hasardspel, det vill säga spel där det spelas för pengar och slumpen bestämmer om man vinner eller ej. Det går fortfarande att sätta upp en sådan sida, men då måste ens server och företag vara beläget i ett land där detta är tillåtet.

Programmera själv eller erbjud andras spel

Om du själv väljer att programmera spelappar kan du erbjuda dem till kunder på din egen sida. Då behöver du inte tänka på copyright eller liknande, eftersom du själv äger spelet. Var däremot noga med att skydda dina spel från att någon gör intrång på din copyright. Ska du ta betalt för att folk ska få spela måste du troligtvis sätta upp ett företag och skatta för vinsten. Se efter vad som krävs med Skatteverket innan du sätter igång. Erbjuder du spel som någon eller några andra har skapat måste du följa reglerna för copyright. De flesta speltillverkare är okej med att andra sidor har deras spel tillgängliga, men det finns alltid vissa regler man måste följa.

Skapa gratisspel till en början

Vem som helst får skapa en spelsida så länge den inte har spel som är av typen hasardspel. Har du några spel som du har programmerat själv är det egentligen bara att sätta upp en sida och lägga upp dem. Sedan måste du givetvis försöka få folk att spela och du driver in besökare till din sida med hjälp av SEO. Låt det gärna vara gratisspel om det är första gången du programmerar spel. Feedbacken du får från folk som provar spelen är ovärderlig och du kan genom det bli en mycket bättre programmerare. Senare, när du har fått upp din kompetens kan du börja göra lite större och mer komplicerade spel som du tar betalt för. Lycka till med din spelsida.

Reply

mts_wordx